ÄLSKADE HÄST

publicerat i Diablo;
Lilla glädjespridare <3
 
 
Både passet igår och passet idag har varit långt över förväntan och riktigt bra. Han är ju fortfarande under igångsättning, så allt är inte riktigt på plats än, men ändå så mycket bättre än vad jag trodde. Igår red jag och mamma ut, med förhoppningen att kanske kunna trava och galoppera våra överpigga hästar nånstans. Och vi hittade faktiskt en väg som funkade! Det bästa med hela passet var vänstergaloppen. Den var såå fin! Redan från första språnget var han rund, med jämn kontakt och jobbade ordenligt genom ryggen. Och traven efter var helt underbar. Mamma var supernöjd med Electra  också, så vi var väldigt glada när vi skrittade hemåt!
 
Idag fick jag med mig Kajsa och åkte till ridhuset. Abbe var pigg, och lite uppjagad över att behöva vara ensam därinne. Men ändå betydligt bättre än i våras, då vi bland annat ryggade i räserfart längs hela långsidan för att han blev så stressad. Nu skötte han sig ändå fint, och idag var traven i slutet det allra bästa. Det kändes verkligen som att han längtat efter att få jobba och var ännu mer ambitiös än vanligt. Goa lilla kille!
 
Sen skrittade Kajsa av honom för hand ute medan jag mockade transporten och förberedde för lastning, och han bara skrittade så lugn och klok bredvid henne i mörkret. Jag njuter verkligen av att se honom så, både för att det är härligt att han blir mer avspänd och för att vi hela tiden kommer närmare att Kajsa ska kunna rida honom mer. 
 
Finast är han <3
 
 
 

ÄVENTYR PÅ GÅNG

publicerat i Hästrelaterat;
10 november bär det av söderut...! Jag är ungefär 30% nervös och 70% taggad just nu, men innan allt drar igång kl 9.00 den 11e är nog fördelningen tvärtom skulle jag gissa haha!
 
 
Den 11-12 november går jag Preparandkursen på Strömsholm, som innebär två dressyrlektioner och två markarbets-/hopplektioner (och jag antar teori också), och den 13e eller 14e gäller det: antagningsprov till SRL 1! Fram tills dess ska jag försöka hinna rida så många olika hästar som möjligt, och snälla Anna har sett till att jag även får hinna hoppa ordentligt. Har inte hoppat stadigt på högre höjder sen innan skadan förutom nån enstaka gång, vilket visserligen har känts bra, men vill ändå har mer språng i kroppen innan det är dags att prestera på helt okända hästar med en massa kritiska ögon på sig ;) Så lova att ni håller tummarna för mig 13-14 november!
 
 
 
 

ONE PIECE-MÅNDAG

publicerat i Diablo;
Idag blev det lite oplanerat en semesterdag. Caspian mår inte bra och ska till veterinären, så vi tar en lugn och skön chilldag.
 
Min söndag blev en riktigt bra avslutning på veckan. Lugn och skön morgon med Viktor, en härlig ridtur med Abbe, lite häng med mamma och Kajsa och så fyra bra ridlektioner på KDRF. Jag började rida Abbe förra veckan, men kände mig inte 100% säker på att han var helt fräsch. Men igår kändes det riktigt bra, så jag fortsätter igångsättningen. Det blev en lätt jobb på 40 minuter och han kändes mjuk och fin. Inte helt framme för skänkeln, men glad och arbetsvillig och det är det viktigaste för mig. Precis innan vilan kändes han inte lika glad och taggad på jobb som han brukar. Han har ju fått jobba hårt de senaste månaderna, och han visade tydligt i våras att pälssättningen är jobbig, så förhoppningsvis var det en vila som behövdes! I veckan är planen ett eller två joggpass i skogen och två pass i ridhuset. Korta pass med fokus på grunderna.
 
 
Förhoppningsvis är han fullt igång och känns bra inför Pay & Ride 25/11 hemma, då funderar jag på att rida LA:1 bara för skojs skull! Men det blir förhoppningsvis en LB iallafall :)