ALLA BORDE FÅ HA EN ALMNÄS FREON!

publicerat i Hästrelaterat;
Japp, så är det. Efter tio minuter bakom denna coola kille hade han jagat iväg alla mina hjärnspöken. Förstår ni känslan att bara få rulla på i galopp (eller räsertrav hehe!) på mjuka skogsvägar, utan minsta lilla oro att hästen helt plötsligt ska börja slå mot vagnen, eller ta bettet och dra? Så otroligt många gånger sen sommaren 2012 har jag, vid minsta lilla antydan till förändring hos den häst eller ponny jag kört, panikartat krampat om tömmarna och velat sakta av från arbetstrav till skritt med jättehög puls. 

Men inte med Freon, inte en enda gång!

Sen gör det ju absolut inte saken sämre att få ha Linnéa och Grå som träningskompisar 😄

Idag körde vi en tur på fem kilometer in till Lövånger, där vi båda körde igenom våra respektive program inför nästa helg. Freon ger en otroligt fin känsla, och det är  verkligen körning på detaljnivå. Att med små uppmaningar med pisken kunna flytta honom utåt i hörnpasseringar och volter och att göra halvhalter och minskningar bara genom att spänna magen, det tycker jag är rolig körning! 

Efter att vi känt på programmen bar det av hemåt igen i alla gångarter och pojkarna var precis lika pigga när vi kom hem igen haha!

På torsdag kör vi lite hinder på KDRF och nästa helg åker vi till Villvattnet 😄

PRINSEN MIN

publicerat i Caspian;


Vi startade dagen med sovmorgon, sen frukost och en promenad ner till Medlefors. Det var ändå rätt mycket folk ute idag trots regnet, så det var super att få träna på att möta både hundar, fotgängare och cyklister! Under kvällen har vi hängt på Tuvabacken och tagit en rejäl - och väldigt blöt - promenad i skogen och till sist avslutat nere hos Katrin. Caspian har fått träffa alla hennes spetsar (Siri, Cayenne och Rally) och jag har fått massor med utställningstips! Katrin är otroligt rutinerad och fantastiskt duktig på att lära ut, så det känns faktiskt rätt så tryggt att anmäla till vår första utställning!(waaahhh!!!) Nu ska vi träna på hur vi ska gå och stå samt att vem som helst ska få klämma och känna och titta på tänder. Lite varje dag, så är vi nog redo om en månad! Hoppas jag..!

Tjusig är han iallafall! Och han har ju en hel del att brås på, då hans pappa Bliss Kiss Masterpiece har en lååång rad titlar från hela Europa!

Måste ta och väga honom imorgon, och försöka mäta honom :)