EN SKÖN SÖNDAG

publicerat i Livet;
Sovmorgon, allmänt chill, lång och mysig körtur och hämtmat framför Game of Thrones - väldigt skönt att nån gång inte ha exakt hela dagen planerad! 


Mitt lilla hjärta fyller sex månader idag och eftersom jag hade sån tur att Viktor ville följa med ut och köra, så fick Caspian prova åka med för första gången! Hur tror ni det gick?


Precis som allt annat han får testa på - väldigt, väldigt bra! Han förvånar mig varenda gång! Sitta i bilen själv som liten? Inga problem. Sitta två timmar i hundgården? Pfft, piece of cake! Han är fantastisk helt enkelt!


Tänk om nån berättat för mig för ett år sen att jag idag skulle vara ute och köra, långa bitar i galopp, och ha med mig min alldeles egna lilla hund? Jag skulle nog inte ha trott på nåt av det!Typ enda sekunderna denna galenpanna var stilla under vår kvällspromenad. Helt crazy haha!

❤️❤️❤️

ELECTRA

publicerat i Dimmans Electra;
Eftersom jag ska få äran att starta Ella på SRKs ponnyhoppning om två veckor så åkte vi iväg till KDRF för att träna idag. Dels ville jag testa att värma på ett annat sätt än tidigare, med galoppen först för att se vad hon tyckte om det, och dels få några språng på tävlingshöjd. Tycker att min tanke verkar vara ganska rätt angående galoppen; den är ju svårast för Ella och genom att rida igenom den ordentligt så tycker jag att vi snabbare kom till arbete. När vi börjar med traven så får jag visserligen oftast en okej känsla men inte helt som jag vill ha det och när man sen går över till galoppen blir det liksom att börja från noll igen och det känns svårt. Så jag galopperade fram länge i båda varven och växlade mycket mellan att stå upp och sitta ner, rakt spår och volter av varierande storlek, öka/minska, länga/korta sprången och även lite förvänd. Jobbade med en stilla hand och bara rida för sitsen. Då började hon stegvis hitta lugnare, rundare språng och kändes fantstiskt fin. Därefter upplevde jag att traven direkt kändes riktigt bra och hon kändes mjuk, smidig och följsam. 
 
Hoppningen kändes bättre än nånsin. Ella var riktigt sugen på hinder och sprången blev rundare än vad de varit förut. Hon backade av lite första gången in i kombinationen, men tog min skänkel fint och kändes sen hur säker som helst. Jag tänker fortfarande unghäst på henne och tycker hon verkar trivas bäst med det. En lättare sits genom svängarna, sjunker ner till trepunktssits några språng innan för att rama in och känna att jag har bra tryck i henne och lägger krutet på att efteråt fortsätta rida rakt fram och känna av att hon är med mig in i nästa sväng. Inte en massa trixande helt enkelt, utan hon får gå i den form hon är bekväm med.
 
Jag är supernöjd med dagens pass och det känns så bra inför SRK!
 
 
 
Det kommer lite filmer sen :)
 

STJÄRNAN!

publicerat i Tävling;Vilken kung han är, lilla killen! Och kolla in min grymma supergroom!