SOL

publicerat i Livet;
Helt underbart med sol! Var laddad för en tur med Bankier men han var lite tjock i ett framben (samma som efter jag ridit igår) så jag valde att avstå. Både han och Interpol kan ju vara lite smågalliga, de är trots allt 18 år och påverkas särkilt när de stått inne. Det är ju också sånt som försvinner när de får röra på sig. Men när det bara är på ett ben och samma som igår så ville jag inte chansa. Så jag pysslade på i stallet en stund och for sen upp till mamma en sväng. Lite lunch, lite Hööks-shopping och en härlig promenad.


Nu lite Lotta-kurs och ikväll lutar det åt festligheter! Är nå fruktansvärt träningssugen också, så kanske får bli ett litet benpass. 

MYSA OCH GÖRA LÄXA

publicerat i Hästrelaterat;
Idag tog jag och Bankier en efterlängtad barbackatur. Det var så underbart att efter en intensiv jobbvecka med rätt så hög ljudnivå bara lyssna till snöknarret från Bankiers hovar. Efter lite uppvärmning i alla gångarter jobbade vi på läxan från Marc: få in höger bakben under kroppen. Red skänkelvikningar i skritt tvärs över vägen och så mycket beröm och en igångsättning till trav eller galopp när vi rätat ut. Sen tillbaka till skritt och flytta åt andra hållet. Idag var vi båda mycket mer på det klara hur vi skulle göra, och jag fick den där rätta känslan redan på första försöket!
 
Undan höger skänkel (som vi jobbade mest med för Marc) fick jag instruktioner att ta ett ordentligt ledande tygeltag till höger (för att ge honom plats), vibrera med höger skänkel och upprepade gånger dutta på höger höft för att påminna honom att verkligen flytta undan det bakbenet in under sig. Undan vänster skänkel måste vi istället träna på att hitta en stadig och ärlig kontakt på höger tygel och med hjälp av den räta ut, då han helst vill förböja sig och falla iväg. Så där får jag träna på att möta upp, sikta på en mindre brant linje och uppmuntra honom mer framåt. 
 
Sen satt det inte alla gånger, men jag tyckte att jag jobbade bra med svagheterna i respektiva sida. Positivt var också att jag idag inte hade hjälp av något dressyrspö att peta med på höften, men det fungerade så bra ändå! Sista högergaloppen vi tog var bara wow, så fin. Tänk vad stor skillnad en enda enkel övning kan göra! 
 
Imorgon får vi se vad vi gör, kanske blir det lite dressyrjobb :)
 
Gopojkar!
 

OM JAG INTE VARIT SJÄLVISK

publicerat i Ripley;
När vi hästmänniskor väljer att släppa taget om en älskad vän, så gör vi det alltid med hopp om hästens bästa. Oavsett om det gäller en smärtfri resa till de evigt gröna ängarna eller vidare till en ny ägare. Vi hoppas av hela vårt hjärta att den nya ägaren ska älska denna häst lika högt som vi gjorde och att vår vän ska få det minst lika bra som hos oss, för så osjälviska är vi i den situationen. Vi vill att vår bästis ska ha det så fantastiskt bra som det bara går. Och om det är möjligt att hålla kontakten med den nya ägaren så är det en stor bonus. 
 
Jag var så självisk när jag sa upp fodervärdsavtalet på Ripley. Jag gjorde det helt utifrån mig själv, trots att jag visste hur bra han hade det och hur mycket han gått framåt under våra 1,5 år. Han kunde aldrig bli helt och hållet min, och omständigheterna var för slitiga. Dessutom skulle jag ju börja plugga på hösten (varför jag såg det som en anledning att bryta vet jag inte nu). 
 
Idag är han inte ridbar. Jag vet inte vad han gör, om det är samma problem som kommit fram igen eller något helt annat. Men jag vet att han hade det bra här, att han aldrig på 1,5 år aldrig hittade på nåt vi inte kunde lösa och att han på riktigt var lycklig här. 
 
 
All kärlek