LOVE IT

publicerat i Länsmansg23;

Två av mina finaste julklappar; Carat-ljusstakarna från Orrefors och klocka från Daniel Wellington. Båda två är verkligen så mycket jag och jag tycker så mycket om dom!ABBES VECKA

publicerat i Diablo;
Min grundplan för Abbe just nu är tre pass i veckan + ett skrittpass. Det är den nivån jag har valt att lägga oss på, av många anledningar. Framför allt är det för att ridningen ska fortsätta vara kravlös och prestationslös. Det har redan hunnit hända att jag börjat känna pressen att prestera igen, för några veckor sen, och då är det bara stopp. Det är inte därför jag har häst och jag vet vartåt det barkar om jag inte stoppar i tid.
 
Så oftast går han två dagar och vilar två dagar, beroende lite på allt runt omkring. Så här ser denna vecka ut:
 
Måndag: Vila
Tisdag: En timme i skogen själva, lite tuffare pass med en del galoppjobb.
Onsdag: 50 minuter jogg med mamma och Ella. Tisdagens jobb verkar ha gett resultat, för Abbe var väldigt avspänd och snabbt på plats. Det kändes nästan lite för lätt på nåt vis! Fortsätter att hela tiden försöka rida honom lite mer framåt - neråt. Måste själv komma ihåg att inte bara bli bekväm i samma tempo, utan komma ihåg att tänja på gränserna både framåt och tillbaka.
Torsdag: Vila + skoning
Fredag: Vila
Lördag: Ridhuset. Planer är markarbete, är lite sugen på galoppjobb + studs. (Har ju sagt sen i somras "absolut ingen hoppning innan jul!" helt enkelt för att jag inte vill gå för fort fram och orsaka en onödig skada pga svaghet. Men julen har passerat och Abbe känns som en miljon, så fram med bommarna nu!!)
Söndag: Skritt
 
Jag gillar min plan och jag tycker den funkar. Jag har också lärt mig hur det ofta blir när man sätter upp träningsplaner, antingen för sig själv eller för sitt ekipage; man har så mycket man vill göra och så stora planer att man gör en helt orimlig plan som efter bara ett litet tag ändå spricker och så känner man sig bara dålig för att man inte kunde hålla planen. Så nu jobbar jag med mig själv istället och sätter en plan som är enkel att följa. 
 
Detta tycker jag är den största fördelen med att ha haft uppehåll och hunnit bli lite mer vuxen inför det här (något impulsiva) hästköpet; jag vet hur det har varit och jag vill inte ha det så igen. Prestationsångest? Nej tack! Vi vill bara ha sjukt roligt tillsammans, och mysa så mycket det bara går!
 
❤️❤️❤️❤️❤️
 
 

NÄR MAN TRODDE ATT HÄSTEN REDAN NÅTT HÖGSTA NIVÅN AV PIGGHET...

publicerat i Diablo;

... Så visade sig en heeelt ny nivå, förmodligen aldrig ens skådad av mänskligheten. HERREGUD så pigg min lilla sprutt var idag!! Men all energi till trots, inga dumheter! Lite taktande när vi snodde om hem första gången, men inget mer än så. 


Tycker jag börjar få framdelen lite mer på plats, och även om traven gärna fått vara rundare och lägre så var den avslutande skrittjobbet verkligen ett kliv framåt! 

Åå vad jag älskar min fina häst❤️