KÄRLEK

publicerat i Hästrelaterat;


^ Igår kväll, så mysigt!

Ikväll har jag och Viccan varit ut och ridit, men blev grusväg då allt är så himla blött. Hittade en magisk känsla på Bankir stundtals, wow! Vet ju att han kan, men är så svår. Lång, tung och lite "jämntjock" ( har ju vetat redan från början att han inte är den typ av häst jag skulle valt till mig själv, men tyckt att han ändå är mysig och go att rida ut på) och därför är jag sjukt nöjd med mig själv! Trots de få timmarna jag har i sadeln nu för tiden, så lyckas jag faktiskt  rida honom! Sjuuukt fina övergångar på slutet dessutom, så nöjd ❤️

100% PONNYKÄRLEK

publicerat i Hästrelaterat;
Det är bara att face it, ponny kommer alltid vara min grej! Igår satt jag upp på Spike, en 9-årig c-ponny från Irland och en av ridskolans nykomlingar, för andra gången. Första gången var inte direkt kärlek vid första ögonkastet, men tänkte att det blir bra med mer ridning. Men igår. Alltså herregud, jag är sååå kär i denna lilla kille!! Fantastisk liten sportponny, med en del egen vilja och en stor hoppglädje. Jag tror aldrig att jag nånsin önskat mig 13 år igen så mycket som jag gör nu! Vill bara att deras bli söndag för då ska vi ut i skogen och mysa :)


Och så har ju skimmelvalacker alltid funnits närmast hjärtat❤️

ETT STEG I TAGET

publicerat i Kläppens Cupcake;
Idag var det dags för Cupcake att hoppa lite bana igen. Vi körde exakt samma upplägg som förra gången, vilket jag gillar. Jag vill fokusera på en sak i taget och inte förvirra i onödan. Cc har ju löshoppat en hel del och på betydligt högre höjd än vad vi hoppar på nu. Så hela grundtanken med den "banträning" vi gör just nu är basically träna styrning och börja bygga på den kondition han behöver för att orka hoppa en bana. På köpet får vi träna att stå stilla och vänta på vår tur (medan Kajsa hoppar), galoppfattningar, landa i rätt galopp, att fortsätta tänka framåt hela tiden och det är dessutom ett bra tillfälle  att lägga till små "titt-grejor" i hindren. 

Cc är otroligt klok och den mest okomplicerade häst jag träffat. Han litar på mig och gör precis det jag ber honom om. Därför vill jag som sagt fokusera på en sak i taget. Som jag fått höra ända sen jag som stallvärdinna höll teorilektioner, på Ungdomsledarkurserna och sen under utbildningen på Naturbruks: 90% repetion och 10% nytt. Jag vill att Cc ska känna självsäkerhet och det tror jag att det här tänket ger. Att utmana sin häst eller sina elever, utan att nånsin "sätta dom på pottkanten" är en rolig, men svår, uppgift.

Idag hoppade vi räcke med murdelar under och även stigsprång, som han tidigare bara löshoppat och hoppat i serie. Murdelarna ville han gärna kika lite på, men morskade snabbt upp sig och hoppade superfint. Och stigsprånget fanns det inte ens en fundering på. Han är ju bara så bra! Dock lite sommarloj, så nu får han lite lov en vecka eller så. Det har han förtjänat!:)
Film finns på mammas blogg!