HELT PLÖTSLIGT VAR DET SÖNDAG

publicerat i Hola Folkhögskola;
Dagarna har verkligen rullat på fort den senaste veckan! Hela veckan har gått åt till att rigga, repa och genomföra två musikalkonserter, vilket har varit jätteroligt. Så underbart att vara tillbaka på scenen igen! Hade tyvärr lite svårt att njuta av första konserten på grund av en hemsk huvudvärk på gränsen till migrän. Men efter lite Eeze och en ordentlig natts sömn så blev fredagen mycket bättre! Alla körde två sololåtar var (några med lite kör osv) och så körde vi två körnummer som öppning och extranummer. Jag körde A part of that som "Cathy", från The last five years, och Queens Don't stop me now som "Killer Queen".
 
Cathy
Killer Queen
 
Nu ska jag ta och kicka igång den här dagen efter den längsta sovmorgonen på väldigt länge. Men somnar man klockan sex så kan det få bli så ibland ;) Planerar promenad, städning, övning och sen kanske gymmet.
 
Ha en fantastisk söndag!

DON'T STOP ME NOW

publicerat i Hola Folkhögskola;
Vi har haft en otroligt rolig, intressant och lärorik dag idag tillsammans med Susanne Bertlin och Anders Lundqvist. Var och en fick sjunga två låtar, en på förmiddagen och en på eftermiddagen, som vi sen fick lite feedback på. Vi har också pratat en hel del Idol, där Susanne sen säsongen 2014 är röstcoach, och fått vet mer och upplägg etc. Men framför allt har Susanne introducerat tunggymnastik. Hmm, superflummigt tycker ni nog. Men wow vad detta kommer ge resultat med regelbunden träning! Att bli medveten om var de olika ljuden ligger i munnen, hur tungan ska placeras, hur man stretchar(!) tungan och en massa roliga grejor som jag tror kommer kunna hjälpa mig väldigt mycket. 
 
 
Förhoppningsvis är jag inte en fattig student resten av livet, det skulle nämligen vara väldigt roligt att faktiskt få ta lektioner hos Susanne!
 
Nu ikväll har jag kikat lite på skolor / utbildningar att eventuellt fortsätta på sen och blev riktigt peppad. Kraschlandade lite efter den här intensiva dagen och tänkte skippa träningen och bara chilla. Men när jag kollade in på bilder osv från de här skolorna (främst massor med snygga dansbilder) så kände jag bara att "Jo! Dans kommer göra mig på bra humör igen!" Dessutom behöver jag börja dansa mer på kvällarna. Möjligheterna till utbildning ska inte grusas bara för att jag inte övat ordentligt. Dessutom vägrar jag vara medelmåttig!
 
 
 

GRÖN START PÅ VECKAN

publicerat i Hola Folkhögskola, Workout;
Ja, jag älskar verkligen det recept jag hittat på grön ärtsoppa! Är inget jättefan av ärtsoppa annars, men nu är det nästan det enda jag gör till middag haha! Det är nämligen så lätt att variera. I med broccoli, chili och vitlök så blir det mums. + att jag känner mig som Hulken på nåt vis haha! Kanske för att vi idag fick till ett riktigt bra gympass?
 
Fas 2 dag 1 har fokus på bröst, axlar och armar. Det tar lite tid, men det är det värt. Det var ett tag sen jag körde det här passet, vilket kändes framför allt i triceps-övningarna och i frivändningarna. Men det var riktigt härligt och jag kommer har en mördande träningsvärk imorgon, det känner jag på mig.
 
Annars har dagen bestått av step-klass på förmiddagen och lite jobb med en teoretisk teateruppgift på eftermiddagen. Nu ikväll blev det lite sångövning, vilket gick helt okej. Kan ju också berätta att vi imorgon får besök av en gästlärare, nämligen Susanne Bertlin! Hon är den "nya" röstcoachen i Idol, men tyvärr har jag ingen koll på vad hon har gjort före det. Det ska bli riktigt spännande att lyssna på henne och sen också få hjälp av henne!