TVÄRFIX

publicerat i Livet;
Var lite less på min design, så snabbfixade en ny. Är nöjd med mobilversionrn, men vill egentligen göra det mer detaljerat i datorversionen. Men det får bli bra så länge!
 
Nu: fixa middag sen åka till Kläppen!

HEJ MÅNDAG!

publicerat i Hästrelaterat, Kläppens Cupcake;
Godmorgon!
 
Min väckarklocka ringde klockan 6.45 imorse och eftersom jag ville vara redo att åka på jobb om det kom en förfrågan så hoppade jag i den rosa mysdressen och gjorde frukost. Än så länge har inget jobb dykt upp, men jag har saker att göra ändå. Tänkte ta en promenad för att värma igång kroppen och sen testa Dansbloggens pilatesprogram.
 
Igår hälsade jag på Maria en sväng och hon fixade min klänning inför helgens bröllop. Den var en dryg decimeter för lång bak, men med lite trix och fix blev den så fin!
 
Därefter sadlade jag och mamma Cupcake och Electra och tog en tur på läggdorna, samma runda som i fredags, men den här gången med sällskap av Kajsa som fotade. Cc kändes fin och bjöd fint framåt ända tills sista galoppen uppför backen då orken tog slut. Försökte i skritten och traven uppmuntra honom till att ta stöd lite mera framåt-neråt när bjudningen var så fin. I galoppfattningarna provade vi en ny taktik; att låta Ella fatta före och hinna iväg en bit, så jag kunde "bygga upp trycket" och ge hjälpen när jag kände att han var på gång själv. Och det visade sig vara en bra taktik! Han tycker nämligen inte alltid att det är jättekul att galoppera först och då blir det ibland en väldigt tråkig fattning där jag måste vara på honom mer än jag vill. 
 
Tycker det är superintressant och spännande att fundera över hur man ska trixa sig fram med unghästar, ingen är ju den andra lik! Cupcake är ju mer den sävliga typen så med honom handlar det extra mycket om tajming. Att lära sig känna till exempel när det är läge att göra en galoppfattning, när suget finns där och chansen att det kommer gå lätt är så stor som möjligt. För det handlar ju om uppmuntran, att han känner sig duktig och att det ska vara roligt! Så på Cc får jag verkligen skärpa till min känsla för han har inte alltid det där naturliga suget framåt än så länge. Därför är det såklart extra roligt när man hittar bjudningen, känner påskjutet bakifrån och den där fantastiskt fina traven kommer fram!
 
Sist var det Bankir och Interpols tur. Vi får en superhärlig tur i kvällssolen med massor av galopp över läggdorna. All galopp var riktigt bra för Bankir som behöver rätt mycket uppvärmning och sista galoppen var han så rund och fin + piggnade till så jag var nästan orolig att det skulle komma en bockning! Då kan jag nästan lova att jag inte suttit kvar, för galoppen var så rörlig att jag hade svårt att sitta kvar ändå haha! Red barbacka, kanske ska tilläggas ;)
 
 
Snacka om livkvalité!

VAD HÄNDE?!

publicerat i Livet;
Kan inte minnas när jag sist hade mittbena! Nog för att jag har rätt dåligt minne, men det är sjuuuuuukt länge sen! Nu blev det så iallafall, och jag gillar det typ. Så går när ens favoritfrisör byter jobb och man inte litar på nån annan! Så jag har nog inte klippt mig sen.... Väldigt tidigt i våras. Funkar än så länge 👍🏼
Förlåt för den fula grimasen, kan inte se normal ut på selfies...