STIGBYGLAR - FUNKTION OCH KÄNSLA

publicerat i Hästrelaterat, Shopping;
Jag går just nu i tankar på att inhandla ett par nya stigbyglar till min hoppsadel. Den används både när jag hoppar Electra och när jag och mamma rider Cupcake. Det känns därför väldigt viktigt att ha ett par bra stigbyglar. Jag har några kriterier när jag väljer:

1. De måste ge en bra känsla. Fotplattan ska ha bra grepp, gärna i metall med stort mönster. (Med stora mönster fastnar dessutom inte snön lika lätt, vilket annars kan göra plattorna väldigt halkiga när snön packar sig). Stigbygeln måste även ha rätt vikt, då jag har en ovana att trampa om i stigbyglarna, särskilt i anridningen mot hinder. För lätta = för fladdrigt, för tunga = för klumpigt. De får inte heller vara för stora. 
2. De ska ha någon typ av säkerhetsanordning. På två unghästar, som rids både ute, inne och hoppas (bara Ella än så länge såklart) så känns det självklart. Jag vill veta att jag har gjort vad jag kan för att undvika allvarligare olyckor.

Efter att ha letat igenom vad som känns som halva internet har jag valt ut tre alternativ som jag väger mellan. (Tror dock att jag nästan har bestämt mig redan)

Alternativ 1: FootsaverMagnet som "lossnar" om man fastnar. Design som varken är särskilt ful eller särkilt snygg. Finns på bl.a. Hööks och kostar ca 950 kronor.

Alternativ 2: Freejump Soft Up PRO


Bågen på utsidan är böjbar, vilket ska släppa loss foten om man fastnar. Dessa kostar ca 2300 kr, vilket känns väldigt mycket. De går i princip inte heller att få tag i begagnat. Dock börjar jag känna att det kanske är värt det om de får mig att sluta trampa om. Måste höra med nån som har om jag får provrida i dom! Men tycker tyvärr inte att de är snygga alls, vilket gör att priset känns ovärt...

Alternativ 3: Prestige-stigbyglar tillsammans med Barnes Buckles

Vet att jag gillar Prestiges stigbyglar, riktigt bra platta och bra tyngd. Och riktigt snygga! Nackdelen är att de är dyra, denna modell ligger på ca 1700 kr nya. De är ju inte säkerhetsstigbyglar, men kompletteras i så fall med ett par Barnes Buckles.


Säkerhetsanordning som sitter mellan stigläder och stigbygel och som ska lösa ut vid tryck i onormal vinkel. Har hört både bra och dåligt om dem, de negativa recensionerna gör mig såklart tveksam. Kostar runt 600 kr nya.

I nuläget är det alternativ 1 som känns mest vettigt. Men skulle helst vilja ha ettans säkerhet på trean haha!

Idag har jag dessa:Lite annorlunda modell, men samma princip. 

Jag tyckte om dom från början, men nu tycker jag om dem alls. Alldeles för lätta! Fast egentligen beror problemet förmodligen helt på mig själv. Men men, måste ju hur som helt ha med säkerhet nu så det är bara att shoppa hehe!

MYCKET PÅ

publicerat i Allmänt;
Har visst inte hunnit skriva alls de senaste dagarna! Har flera inlägg på gång, får börja skriva i eftermiddag :) Bland annat om att jag red fina, fina Kansas igår kväll!SHOPPING ÄR FAKTISKT EN SYSSELSÄTTNING

publicerat i Shopping;
Riight..? Kan ju inte låta bli att vilja shoppa hästgrejor.. Det är så galet! Skulle dels vilja ha de fina läderskydden från PS of Sweden till att börja med, men kanske även ett träns därifrån, massa snygga schabrak + luvor, nya ridbyxor.. You name it!

Bara ett år tills Cupcake får starta - räkna med att han kommer vara bortskämt stilig då hehe ;)


Men kanske ska slå till på de där skydden jag vill ha redan nu, så Electra också får vara snygg?Gillar detta, modellen heter Teenage Revolution:


Får kanske vänta tills nästa lön dock
...