LOTTA-KURS

publicerat i Allmänt, Monopols;
Hoppsan, första gången jag använder videofyMe så det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Ville ju ha filmer + text i samma inlägg! För ändra på datorn sen.

Vi har iallafall hoppat kurs i helgen och jag är sååååå himla nöjd! Och jag är faktiskt nöjd med både mig själv och MP! Har massor jag vill skriva, men tänkte försöka punkta upp det lite mer konkret. 

Detta är jag nöjd med:
1. Mig själv. Jag har ridit mitt allra bästa med noll(!!) prestationsångest i helgen. Bara hållit fokus på här och nu och hur vi kan genomföra uppgifterna ännu bättre.
2. Att MP faktiskt fixade uppvärmningarna både igår och idag, trots att han är så svag i galoppen. Mest imponerad är jag över höger galoppen. Att han inte fixade dagens uppvärmning på fem språng utan tog det på fyra, det gör mig ingenting för de fyra sprången gjorde han bra. 
3. Att MP inte stressat upp sig under helgen trots att det blir lite rörigare än vanligt. Han har bara varit pigg, glad och positiv!
4. Att MP fixade alla linjerna på rätt antal galoppsprång.

Stor guldstjärna till oss! 🌟

Detta ska vi träna på:
1. Jag ska sätta bättre tryck i galoppen. Hittills har allt fokus legat på att få honom avslappnad, sänka nacken och inte springa ifrån jobbet. Nu ska vi ta nästa steg!
2. Styrka. Ska använda mig bland annat av helgens uppvärmningar för att stärka hans galopp och bredda registret (= kunna både länga och korta galoppen utan att han faller isär resp. tappar trycket).
3. Styrning. Som man ser tydligt på filmerna så har han lite svårt att hänga med mig, "fastnar" lite mot väggen. Ytterbogen flyter gärna iväg och bakdelen sladdar.
4. För att nummer ett ska gå att genomföra så måste jag bli noggrannare med lydnaden på marken. När jag ber om galopp så vill jag ha galopp nu, inte om tio-femton meter. Samma sak gäller inom gångarterna, då vi måste träna upp hans reaktion för hjälperna.

Så himla, himla nöjd är jag med helgen! Från och med idag har jag nog bara en sak på min önskelista; pengar till de nästa två kurserna! 😉