MAGSJUKA

publicerat i
... In the house.. Men nu mår jag rätt bra igen. Tror aldrig att jag blivit så knäckt av det, men inte heller att jag blivit "frisk" så snabbt. Nu har jag bara en extrem huvudvärk och fortfarande lite feberfrossa, men det kan jag leva med. Så glad att jag redan hade bestämt mig för att köra nyktert igår hos Viccan, eftersom jag egentligen skulle upp tidigt imorse för att löshoppa på KDRF. Då kunde jag köra hem direkt jag började må dåligt.

Längtar så mycket till stallet, men vet inte om jag fixar att köra själv. Som tur är så har jag världens bästa pappa som tar hand om Ripley. Men får se om jag kan åka lite senare, vill ju fortsätta med igångsättningen! :)

Har också världens mest fantastiska pojkvän som tar hand om mig när jag är sjuk. Du är ovärderlig ♥

LÖRDAG

publicerat i
Börjat skritta igång idag för benet såg så bra ut. Äntligen!Nu ska jag iväg till Bergsbyn och rida tillsammans med Viccan, hon på Ceder och jag på lilla Kajsa. Det ska bli riktigt roligt!

HOPPNING MED KAVATINA 20130327

publicerat i Hästrelaterat;

Igår hoppade vi Strömsholmsfållan. Vi började som vanligt med att skritta över alla bommar medan de låg på marken och sen även trava. Kavatina tycker ju att det är vääldigt spännande med bommar! Men igår var hon väldigt lugn och sansad, inga megahopp när vi travade fram.

Sen la Anna ut bommarna från första hindret till travbommar som vi kom över några gånger. Hon kikade lite, men gjorde precis det jag bad om.

Till sist var det dags för "riktigt hinder", dock väldigt lågt och bara räcken till att börja med. Ingen "framhoppning" utan tanken var att köra direkt på hela banan. Och här visade Kavatina ett stort framsteg! Hon stoppade en gång på första hindret, men hoppade sen de tre resterande hindren + banan ett varv till utan att stanna och titta!! Guldstjärna till lilla gumman!

Sen höjde Anna lite och la upp två av räckena till oxrar och då kom det en del stopp. Hon "tjocknar" i anridningen och då spelar det ingen roll hur mycket jag driver. Samtidigt som hon nästa gång verkligen bara suger tag och hoppar hur fint som helst! Så jag tror att det beror helt och hållet på osäkerhet. Hon är ju typ som en fyraåring i hoppningen trots sina tio år, vilket man ibland glömmer bort.

Det jag måste lära mig är att rida som vi tränade för Anna Baker även i hoppningen - inte driva hela tiden utan bara underhålla när det behövs. Jag hamnade i konstant drivning igår när hon började stanna och det är ju precis då hon "tjocknar". Har även några andra små knep jag ska prova. För en bestraffning med spöt när hon stannar ger ingenting, hon vet redan att hon gjort fel.

Tina är en riktig utmaning, men en väldigt rolig sådan!

Två korta filmer finns på http://lottaolin.blogg.se, kommer upp även här sen!