YOU'RE MY BEST FRIEND

publicerat i Ripley;

Jag har ju bestämt mig, jag har verkligen det. Har tänkt över varenda liten detalj tusen gånger om, vägt det ena mot det andra. Det har tagit upp all min tankeverksamhet och som jag har deppat över det slutgiltiga beslutet! Till slut kändes det.. Okej. Det var rätt sak att göra. Det klokaste valet med siktet på framtiden. Men jag glömde ta med en sak i beräkningarna.

Hjärtat.

MOTIVATION

publicerat i Allmänt;
Gav mig ut på en löprunda idag. Trött och seg och hungrig (är konstant hungrig just nu!) låg jag i soffan och helt plötsligt bara fick jag en motivationskick och bestämde mig för att springa ut till Tuvabacken där vi skulle få middag. Gick ut med låga krav, har ju aldrig sprungit 8km tidigare. Men vet att jag orkar 7km lätt, och även om jag inte har en toppendag så går det bra om jag jobbar utifrån mitt grundtempo och inte tänker så mycket. Därför lyssnar jag aldrig på musik längre när jag springer, för då har jag inget att koncentrera mig på. Laddar istället telefonen med podcasts - funkar hur bra som helst!


Jag sprang varenda meter med det enda målet att orka hela vägen, oavsett tid. Spurten i sista backen kändes skitbra och när jag plockade upp telefonen hade det bara tagit 39 minuter! Förstår ni hur lycklig jag blev och framförallt nöjd med mig själv?! Kände exakt likadant för tre veckor sen, när jag överraskat mig själv med att testa 7km och göra det på 40 minuter. Detta är verkligen det bästa lyckopillret.


Det är så roligt att min träning har tagit så stora kliv framåt de senaste månaderna. Mycket är tack vare världens bästa träningskompis. Vi peppar och motiverar varandra till nya resultat hela tiden och överraskar oss själva varenda gång. Hur awesome som helst!TRE SMÅ GULDKORN

publicerat i Hästrelaterat;

Ibland när mitt självförtroende dippar så har jag tre små guld-moments som jag tänker på för att påminna mig själv att jag inte alls är "sämst i hela världen och vem som helst skulle kunna rida/köra/hantera/utbilda/uppfostra/ta hand om min häst bättre".

1. Hos Robin&Annica stod "Figge", en riktigt fin treårig valack som skulle ridas in. Han var redan riden på enligt en "alternativ" metod, men nu skulle han ridas in på klassiskt vis. Han var rätt stor, smäcker, försiktig och väldigt snäll. Han var lite bakskygg och hade lite sadeltvång i början, men jag tyckte väldigt mycket om honom och det blev oftast jag som pysslade, hängde och sen red.

Vi red unghästarna uteslutande i skogen, den metod som jag tycker bäst om. Efter några veckor skulle ägarinnan komma och hälsa på Figge för att se hur det gick för oss. Jag skulle visa honom på ridbanan och var lite nervös, både för att vi knappt ridit där tidigare och såklart för att ägarinnan var där.

Vi styrde runt lite i skritt och trav och jag tänkte att "ojojoj, det här blev inte bra alls..". Men ägarinnan var jättenöjd. Hon tyckte att vi gjort ett jättebra jobb dittills och att jag visat honom fint! Det gjorde mig så glad, då måste jag ju ha gjort nåt rätt!

2. På Morgan-riks 2010 med Hagas Farmer Boy, aka Farmarpojken eller "FP". Fick kommentaren "Du verkar ha en lugnande inverkan på honom!" av löshoppningsdomare Uno Boman. Återigen, jag måste ha gjort något rätt för att den femåriga busiga, taggade hingsten trivdes med mig.

Film från då: http://m.youtube.com/#/watch?v=I-VOcC57qoo&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DI-VOcC57qoo

3. Sommar 2007, med Mysan. På vårvintern samma år körde vi vår första träning för Fredrik Persson. Då fanns det en person uppe på läktaren som totalt dömde ut Mysan som "helt hopplös" och "inte värd att slösa tid på". Mysans ägare hade minsann tränat för honom och den ponnyn var inget att ha. Jag blev såklart jätteledsen när jag fick höra det.

Vi tränade på och samma sommar åkte vi till Villvattnet för att tävla. När det är dags att lasta av står personen i fråga på sidan av lastbilen och småpratar och när jag leder ner Mysan frågar han ".... Men.. Har du skaffat en ny häst?" Mysan hade utvecklats och musklat sig så bra under några månader att han kände inte igen henne. Det var ett riktigt "in your face!"- moment som jag kan leva på än haha!