MONEY CAN'T BUY YOU LOVE

publicerat i Livet;
Goddagens!
Idag var Nisse äntligen feberfri! Han hade gått ner lite igår, till 37,7, men imorse var han ända nere på 37,4 så jag känner mig säker på att börja träna igen. Då han idag fått stå på KDRF för att bli skodd så tyckte jag att det var lika bra att göra något i ridhuset. Det blev hoppnig med Kajsa, och det gick så bra! Tror att Kajsa mer och mer börjar känna att han faktiskt är hingst och kan bete sig lite stökigt, men trots att han inte var helt medgörlig hela tiden så kämpade Kajsa på och red vidare. Stolt storasyster fick sen coacha en om möjligt ännu stoltare lillasyster över hinder, som övervanns snyggt och prydligt!


Förra veckan
Foto: Mamma
The great white har vilat idag. Eller ska jag säga solat? Han har verkligen njutit av att vara utan täcke i strålande vårsol. Imorgon ska vi ut på Varuträskvägen och galoppera har jag tänkt. Har tänkt det i flera dagar men det har som inte blivit av. Men imorgon!

Annars så råkade jag visst klicka hem lite grejor från Börjes... Mest bra-och-ha-grejor, (lindor, vantar och kilpadd) och lite jag-vill-ha-och-det-är-billigt-grejor (ridbyxor och schabrak). Kommer nästa vecka skulle jag gissa. Längtar!

Bara för att det var så länge sen, så kör jag en Dagens!

Dagens vill ha: Tjusigt brunt dressyrträns som matchar min fina sadel
Dagens tidning: Har inte läst Norran, men tittade i Hippson tvärt
Dagens kaffesort: ..blä?
Dagens funderingar: Ni skulle bara veta vad det snurrar.. :)
Dagens favoritbild:
Vääldigt svårt att välja, men denna bild på Abbe.. Känslan gör en stor del i det hela, hur himelens bra det kändes just de där sekunderna! Och så sommarkväll..
Dagens tips: Om du är en konstant stressad tidsoptimist med för många punkter på schemat, skaffa en pojkvän som kan säga åt dig att "vi hinner det där en annan dag". Saved my day!
Dagens ridning: Ingen ridning alls! Fick ju ponnyn riden av min medryttare ;)
Dagens fråga: NärHurVadVar?
Dagens roliga: "Nu tänker jag gå hem. För då behöver jag inte höra din fröken-röst!" pojke, 3 år
Dagens tråkiga: Faktiskt inget alls!
Dagens citat/ordspråk: "Self-trust is the first secret to success"
Dagens tacksamhet: Att jag har en sån otrolig familj som ställer upp i alla lägen. Att jag får chansen med så många fina hästar. Att jag har fantastiska vänner som alltid finns där trots att jag inte alltid kan ge dem all tid de förtjänar. Att jag har världens mest underbara pojkvän som stöttar, peppar, tröstar och gläjds med mig, i med- och motgång. Jag älskar er
Dagens parfym: Diesel - Fuel for life. Alltid Diesel, aldrig något annat.
Dagens väder: Sol och plusgrader!!
Dagens låt: Kärleksvisan. Älskar texten och hela känslan i låten.

Sov gott världen, nu viker jag in vingarna!

PussHej


SUNDAY NEVER HESITATES

publicerat i Livet;
Sådär, då har jag landat i soffan efter en fantastisk dag! Tyvärr gick halva dagen åt till att sova efter att ha jobbat natt, så det var ju lite synd. Kom till Kusmark runt tre och då blev det en superhärlig ridtur med Ripley i det fina vädret. Red på Ersmarksängarna idag också, stod mest i lätt sits och lätt honom rulla på i frisk galopp.

Efter det blev det en prommis med Nisse&Viktor bort till korsningen på söder. Jag har varit lite orolig för Nisse sen i torsdags, då han var lite loj när jag tränade. På fredagen hade 37,8 grader i temp, vilket jag inte bedömer som ovanligt högt, men han fick ändå skritta då. Igår körde jag lite kondition och då var han också sådär loj emellanåt. Tog tempen idag, och då låg den på 38,0. Hm... Vi tog som sagt en promenad ändå, då han älskar att få komma ut och det knappast gör någon skada. Får se hur det ser ut imorgon, kanske ger honom vila första halvan av veckan för att se om det ger sig. Vi ska ju köra kurs för Fredrik igen på lördag och jag vill vara säker på att han är helt fräsch!


I onsdags, när Kajsa och Nisse hoppade tillsammans för första gången!
Foto: Mamma

Nu ikväll har jag och Marie (Viktors mamma) varit på Kanal och dansat Fuego, så himla kul! Detta kommer jag abslout fortsätta med. Imorgon kör vi "Therese-träning" i Kåge, längtar som alltid efter en timmes hårdträning ;)

Nu ska jag chilla vidare här i soffan och ladda för utbildning imorgon. Tack till bästa Mimmi som tog mitt nattpass så jag kan åka på utbildningen!

PussHej

RIPLEY

publicerat i Ripley;
Såg just att jag fått en kommentar som jag glömt bort att svara på! Den var från Ewe, som bad mig berätta mer om den stora vita stjärnan från söder, alias Ripley.

Ripley är en halvblodsvalack årsmodell 2000. Stamtavlan ser ut såhär:
Då jag inte har särskilt bra koll på avel, så säger det tyvärr inte mig så mycket. Men jag fick höra att detta tydligen är en "gedigen, svensk dressyrstam".

Ripley har en lång historia bakom sig, med väldigt fina framgångar som ung men också många stora motgångar på senare år. Han kom till Robin&Annica (där jag jobbade i Västerås) som problemhäst för snart ett år sen och de har gjort ett otroligt jobb med honom förstod jag, när jag fick höra hur illa läget faktiskt var när ägarna valde att skicka iväg honom.

Ripley var den första hästen jag fick sitta på när jag kom ner och klyschigt det än låter så klickade det direkt. Eller nej förresten, att "vi klickade" är fel ord. Vi stämde. Jag red Ripley ganska mycket under de månader jag var där och jag bara älskade honom, han blev min bäste vän. Ni kan läsa HÄR hur jag kände och tänkte när jag kom hem igen.

Jag tycker så otroligt mycket om Ripley och det känns fortfarande lite ofattbart att han faktiskt är här!

Jag ska ta vara på varenda minut